Szakképzés

Érettségi utáni szakképzéseink

Érettségi utáni szakképzéseinken az iskolában megszerzett elméleti tudás és a külső gyakorlati helyen elsajátított szakmai ismeretek mellett külső programokkal és tréningekkel biztosítjuk a hatékony felkészülést a munka világának kihívásaira, ezzel megnövelve az elhelyezkedési esélyeket.

Amit a szakképzés részeként kínálunk:

* Belvárosi helyszín
* Érettségi utáni képzés
* Nappali vagy esti tagozaton
* Teljesen ingyenes szakma-szerzési lehetőség
* Második szakmaként is ingyenes
* Kiterjedt gyakorlati hely hálózattal
* Szakirányú felsőoktatási továbbtanulás esetén pluszpont


Kereskedő

A kereskedő OKJ-s szakképzettség megszerzésével képes lesz üzletet, vagy áruházi részleget irányítani, vagy akár saját vállalkozást, üzletet létrehozni, működtetni. Kereskedőként ért majd a gazdálkodáshoz, marketinghez, vállalkozási ügyek intézéséhez, valamint jogi kérdésekben is képes lesz eligazodni, és ismerni fogja az árukat, amelyeket forgalmaz. A képzés nemcsak elméleti órákból áll, hiszen a képzési idő 40% kötelező külső gyakorlat, melyet egy működő vállalkozásnál kell letölteni. A gyakorlati helyet a diák is megválaszthatja, de kiterjedt gyakorlati hely hálózatunknak köszönhetően az iskola is biztosíthatja. Jelenlegi partnereink a képzésben: Adidas, CBA, C&A, DM, Háda, Jysk, Praktiker, Spar. A képzés alatt tanulandó tárgyak: Vállalkozástan és vállalkozási gyakorlat, Kereskedelmi gazdaságtan és gyakorlata, Kereskedelmi ismeretek és kereskedelmi gyakorlat, Eladástan és eladási gyakorlat, Marketing és marketing a gyakorlatban, Ügyvitel és levelezés, Élelmiszer-, vegyi áru -, ruházat-, bútor-, műszaki cikk-, iparcikk áruismeret. A legtöbb álláshirdetés általában a kereskedelem, értékesítés kategóriában található meg. Üzletekben, áruházakban, bevásárlóközpontokban, értékesítési területen, nagykereskedésekben ezzel a szakmával könnyen el lehet helyezkedni, főleg a kötelező külső gyakorlatnak köszönhetően, mivel szakmai gyakorlattal is rendelkezik már a képzést elvégző. Azonban ha valaki később önálló vállalkozóként képzeli el az életét, szintén jó választás a kereskedő szakma elsajátítása.

Látszerész és optikai árucikk kereskedő

A látszerész és optikai árucikk kereskedő OKJ-s szakképzettség megszerzésével képes lesz optikus üzletet irányítására, vagy akár saját optikai vállalkozás létrehozására. Látszerész és optikai árucikk kereskedőként ért majd a szemüvegkeretek, lencsék és egyébb optikai termékek forgalmazásához, a szemüvegek elkészítéséhez, a vállalkozási ügyek intézéséhez, beszerzési, készletezési és raktározási folyamatokhoz. A képzés nemcsak elméleti órákból áll, hiszen a képzési idő 70% kötelező külső gyakorlat, melyet egy működő optikai vállalkozásnál kell letölteni. Az elméleti és gyakorlati képzés különböző szakmai modulok, tananyagegységek alapján történik, melyek során szakmai készségeket, személyes és társas kompetenciákat sajátítanak el a jelentkezők. A tananyagegységek elsajátítása kihelyezett képzőhelyen a Teljeskörű Optikai Oktatás Kft.-nél történik a szakképző iskolával kötött együttműködési megállapodás alapján (cím: 1151 Budapest XV. Horváth Mihály u. 2.). Az elsajátított tananyagegységek ismeretének, kompetenciáknak mérése az iskola által meghatározott módon, folyamatos számonkéréssel, beszámolóvizsgával, félévi és évvégi értékeléssel történik. A követelmények elsajátítása után a 2. év végén a tanulók OKJ szakmai vizsgát tesznek. Ezen képzésünk csak nappali tagozaton indul.

Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

A logisztikai és szállítmányozási ügyintéző OKJ-s szakképzettség megszerzésével képes lesz rendelések, beszerzések, termék– és szolgáltatás-értékesítések lebonyolítására; tervezési, ellátási, készletezési, termelési folyamatok kezelésére; a raktári tevékenységgel valamint az árutovábbítással kapcsolatos feladatok elvégzésre; továbbá a hazai és nemzetközi szállítással, szállítmányozással kapcsolatos ügyintézői tevékenység folytatására. A képzés nemcsak elméleti órákból áll, hiszen a képzési idő 40% kötelező külső gyakorlat, melyet egy működő vállalkozásnál kell letölteni. A gyakorlati helyet a diák is megválaszthatja, de kiterjedt gyakorlati hely hálózatunknak köszönhetően az iskola is biztosíthatja. Jelenlegi partnereink a képzésben: Interspar, Jysk, Knausz, Praktiker. A képzés alatt tanulandó tárgyak: Közlekedési alapfogalmak, Közlekedés technikája és üzemvitel, Szállítmányozási ismeretek és gyakorlat, Logisztikai tervezés, Raktározási folyamatok és gyakorlat, Speciális áruk raktározása, Raktár működtetése és vezetése, Vezetési, jogi, gazdasági, marketing ismeretek, Üzleti kommunikáció. Ez a képesítés széleskörű elhelyezkedést tesz lehetővé, hiszen a logisztikához kapcsolódó munkakör szinte minden cégnél megtalálható, így a logisztikai álláshirdetések száma mindig magas. Ebben a folyamatosan fejlődő iparágban itthon és külföldön egyaránt boldogulhat az ember.


JELENTKEZNÉL HOZZÁNK?

Gyere el nyílt napjainkra!

Tovább