A Határtalanul! program keretében elnyert pályázat keretében 13 végzős diákkal indultunk útnak a romániai Sárközújlak település Liceul "George Baritiu" Livada szakképző iskolájába, ahol a korábbi találkozón már megismert 14 tanuló csatlakozott hozzánk.

Az első napon megismerkedtünk Sárközújlak településével, illetve azzal a kisvállalkozással, aminek a marketing tervének az elkészítését vállalta a projektünk. A vállalkozás megismeréséhez kérdőíves megfigyeléses-megkérdezéses vizsgálatot végeztünk, amihez a csapatok szabad választá útján szerveződtek.

A második napon délelőtt megkezdődött az előző napi kérdőívek alapján a marketing elemek létrehozása a már összeszokott csapatokban. Délután pedig a környék kulturális értékeivel és nevezetességeivel ismerkedtünk meg.

A harmadik napon a délelőttöt két közeli vállalat meglátogatásával töltöttük, melyek közül az első szorosan kapcsolódott a témánkhoz, hisze itt bemutatták jelenlegi marketing teékenységüket, míg a második a kiváncsiságunkat elégítette ki inkább. Délután a csapatokra újabb munka várt, át kellett gondolniuk az előző napon létrehozott marketing eszközeiket a délelőtt látottak alapján, maj prezentációban kellett ismertetniük ezek létrejöttét, előnyeit, hátrányait, felhaszálhatóságát a toábbiakban. A prezentációkat közösen áttekintettük, és megvitattuk, majd kijelöltük és összeírtuk a javítanivalókat. Ezt követően egy bogrács-gulyással egybe kötött mulatságon vettünk részt.

A negyedik nap reggelén sorkerült a prezentációk javítására, majd bemutatására a kisvállalkozás vezetője, az intézmény vezetősége és tanárai részére, ezzel elkészült a sárközújlaki találkozóra tervezett termékünk, mely egy helyi kisvállalatot is segíte gyakorlatban alkalmazza a marketing kommunikáció egyes területeit: logó-készítés, névjegykártya, hivatalos levelezés, újsághirdetés, szórólap, prospektus, weblap, facebook, prezi-készítés. Délután Szatmárnémeti meglátogatásával zártuk a programot, majd elbúcsúztunk vendéglátóinktól.

A program szervezője: Fiscusan Krisztina és Pribileana Mariana

Képek: