2016. március 1-4. Budapest, Magyarország

A Határtalanul! programkeretében elnyert pályázattal 14 diák érkezett a romániai Sárközújlak település Liceul "George Baritiu" Livada szakképző iskolából, akikhez intézményünk 14 végzőse csatlakozott.

Az első napon csapatépítő programokkal, illetve a város pesti oldalának nevezetességeinek megtekintésével kezdtünk.

A második napon reggel a sorsolás útján létrejött vegyes csapatok az internet segítségével szekunder kutatást végeztek annak a nagyállalatnak a reklám tevékenységéről, melyet a nap folyamán meglátogatnak majd. Délelőtt Érdre lágottunk az adott vállalathoz, majd délután a Váci utcában lévő üzletüket is megtekintettük. Mindkét látogatáson kérdőívek segítségével történt a helyszínek megismerése. A délután fennmaradó részében a város budai oldalának nevezetességeinek megtekintésével töltöttük, majd estére egy Citadelláról csodáltuk meg Budapest éjjeli fényeit.

A harmadik napon délelőtt újra vegyes csapatokat hoztunk létre sorsolással, melyek az előző nap begyűjtött információkat dolgozták fel egy-egy szempont alapján egy-egy prezentációban. Délután ezeket a prezentációkat közösen áttekintettük, és megvitattuk, majd kijelöltük és összeírtuk a javítanivalókat. Estére egy Batyus-bállal egybekötött magyar-estet szerveztünk.

A negyedik nap reggelén sorkerült a prezentációk javítására, majd bemutatására az intézmény vezetősége és szakközépiskolás tanulói részére, ezzel elkészült a budapesti találkozóra tervezett termékünk, mely egy vállalat alapján gyakorlati oldalról mutatja be a marketing egyes területeit: termékpolitika, árpolitika, értékesítési utak, reklám, PR, eladáshelyi reklám, eladás ösztönzés és személyes eladás szempontjából. Délután a Vásárcsarnok meglátogatásával zártuk a programot, majd elbúcsúztunk vendégeinktől.

A program szervezői:

Cseri Nikolett

Kis Zsuzsanna

Miklósné Spanyiel Anna

Szatmári Viktória